Je eerste nieuwsbrief

In dit artikel

Je maakt je nieuwsbrieven via Sjablonen of Campagnes en verstuurt je nieuwsbrieven via Campagnes. Het grote verschil tussen sjablonen en campagnes is dat je bij sjablonen een basisontwerp maakt dat je in de vorm van een campagne kunt versturen.

Tip! Wil je direct van start gaan met het versturen van je nieuwsbrief, dan kun je het beste beginnen met een nieuwe campagne en het maken van een sjabloon overslaan. Campagnes kun je namelijk hergebruiken voor een nieuwe campagne.

In dit artikel kiezen wij er voor om direct met een campagne te beginnen.

Basisgegevens

Je begint een nieuwe campagne door naar Campagnes>Overzicht te gaan en op de knop Nieuwe campagne te klikken. Je komt terecht in de basisgegevens van je campagne waar je de naam en de verzendgegevens zoals het afzenderadres en het onderwerp invoert.

Zorg er voor dat je onderwerpregel de lading van je nieuwsbrief dekt en dat je niet SCHREEUWT. Een onderwerpregel die uitsluitend uit hoofdletters bestaat of veel uitroeptekens bevat verhoogt je spamscore aanzienlijk. Hiermee loop je de kans dat je nieuwsbrief niet bij al je ontvangers aan komt.

Basisontwerp kiezen

Indien alles in orde is, kun je nu verder gaan naar het onderdeel Basisontwerp kiezen. Hier selecteer je één van de door ons gemaakte basisontwerpen voor de handige drag and drop editor of kies je er voor om je nieuwsbrief met de klassieke editor op te maken. Heb je zelf een nieuwsbrief en de bijbehorende HTML-code? Dan gebruik je hiervoor de klassieke editor.

Nieuwsbrief ontwerpen

De keuze die je in de vorige stap gemaakt hebt bepaalt of je nieuwsbrief in de drag and drop of in de klassieke editor geopend wordt:

Nieuwsbrief controleren

Je controleert je nieuwsbrief door op de knop Nieuwsbrief controleren te klikken.

Nieuwsbrief versturen

Indien je nieuwsbrief naar wens is klik je op Volgende of op Verzenden om naar de verzendpagina te gaan.

Hier selecteer je je contactenlijst, filter je eventueel op tags om de selectie kleiner te maken en klik je op Verzenden om je nieuwsbrief te versturen. Je hebt hier tevens de mogelijkheid om je nieuwsbrief in te plannen voor een later moment.