Nieuwsbrief controleren

In dit artikel

Voordat je je nieuwsbrief verstuurt is het verstandig om je nieuwsbrief te controleren. Dit doe je door op de knop Nieuwsbrief controleren te klikken. Een nieuwe venster met twee tabbladen opent.

Voorbeeld en proefnieuwsbrief

Onder Voorbeeld zie je direct de laatste versie van je nieuwsbrief. Via de icoontjes linksboven kun je de voorbeeldweergave wijzigen naar scherm, mobiel en tablet.

Let op! De weergaven zijn indicatief. Helaas is er nog steeds een gebrek aan standaarden tussen de verschillende e-mailprogramma’s. Hierdoor kan het zijn dat de actuele weergave enigszins verschilt met de voorbeeldweergave.

Het is altijd een goed idee om een voorbeeld van je nieuwsbrief naar één of meerdere adressen van jezelf te versturen. Op deze manier zie je hoe je nieuwsbrief er in je eigen nieuwsbrief uitziet.

Je verstuurt een proefnieuwsbrief door het e-mailadres in te voeren bij Proefnieuwsbrief versturen. Vervolgens klik je op het envelopje om deze te versturen.

Verbeterpunten

Naast het controleren van de weergave is het belangrijk om er voor te zorgen dat je nieuwsbrief bij zoveel mogelijk contacten afgeleverd wordt. Hiervoor klik je op het tabblad Verbeterpunten.

SPF en DKIM

Met een SPF-record geef je mailservers toestemming om onder jouw domeinnaam te versturen. DKIM is een methode om je nieuwsbrieven digitaal te laten onderteken waardoor er meer zekerheid is over de herkomst van de e-mail. Het instellen van deze records en het laten ondertekenen met DKIM verhoogt de kans op succesvolle aflevering.

Inboxify maakt gebruik van een SPF-record en ondertekent je nieuwsbrieven standaard met DKIM. Desalniettemin is het verstandig om een SPF-record in te stellen en ook jouw domeinnaam aan de ondertekening toe te (laten) voegen.

Inboxify controleert hier of dit juist ingesteld is. Staat er een rood kruis, lees dan dit artikel voor meer informatie.

SpamAssassin

SpamAssassin is een veelgebruikte spamfilter. Inboxify laat de inhoud van je nieuwsbrief door deze spamfilter testen. Heb je bijvoorbeeld een onderwerpregel dat alleen maar uit hoofdletters bestaat, dan zul je zien dat SpamAssassin hier een score aan toekent. Op deze manier zie je direct waar je voor je verzending rekening mee moet houden.