WordPress

In dit artikel

Met de Inboxify Sign Up Form plugin voor WordPress plaats je op eenvoudige wijze aanmeldformulieren en aanvinkvelden op je WordPress website.

Mogelijkheden

• Plaats het aanmeldformulier met behulp van de gemakkelijk te gebruiken widget
  • Gebruik shortcodes om aanmeldformulieren op je pagina’s en berichten te plaatsen
  • Voeg een aanvinkveld toe aan het reactie- en registratieformulier om aanmeldingen direct te verwerken
  • Voeg een aanvinkveld toe aan de gebruikersprofiel van je gebruikers
  • Voorkom onterechte aanmeldingen door gebruik te maken van één van de ondersteunde CAPTCHA plugins
  • Compatible met de Really Simple CAPTCHA, SI CAPTCHA Anti-Spam and WP-reCAPTCHA plugins
  • Verwerking van de aanmelding via AJAX zodat de pagina niet ververst hoeft te worden

Installatie

Je kunt de plugin op verschillende manieren installeren. De makkelijkste manier is via je WordPress administratie:

1. Log in op je WordPress administratie
  2. Ga naar Plugins>Nieuwe plugin
  3. Typ bij Plugins zoeken de waarde “Inboxify” en druk op Enter
  4. In de resultaten verschijnt Inboxify Sign Up Form. Klik op Nu installeren
  5. Klik na installatie op Plugin activeren om de plugin te activeren

Je kunt de plugin ook downloaden via de WordPress website: https://wordpress.org/plugins/inboxify-sign-up-form

Voer daarna de volgende stappen uit:

1. Ga via FTP of verkenner naar je WordPress installatie
  2. Pak het bestand uit in de map wp-content/plugins/
  3. Log in op je WordPress administratie
  4. Ga naar Plugins>Geïnstalleerde plugins en klik onder Inboxify Sign Up Form op Activeren

Configuratie

Voordat je de plugin kunt gebruiken heb je je API- en geheime sleutel nodig. Je vindt je API-sleutel door in te loggen in Inboxify en naar Mijn gegevens>Account>API-gegevens te gaan. Hier kun je tevens je geheime sleutel opslaan.

Ga vervolgens in je WordPress administratie naar Instellingen>Inboxify Sign Up, voer je API- en geheime sleutel in en klik op Wijzigingen opslaan om je lijsten te laden. Selecteer de lijst die je voor de plugin wilt gebruiken en geef bij Geavanceerde instellingen onder Ondersteunde opties aan waar je de plugin weer wilt geven.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik de shortcode?

Met de shortcode plaats je het formulier in je berichten en pagina’s. De makkelijkste manier is door simpelweg de shortcode [inboxify_subscribe] te gebruiken. Er wordt een formulier met een titel, e-mailveld en aanmeldknop weergegeven.

De shortcode heeft veel opties en deze worden in onderstaande shortcode weergegeven:

[inboxify_subscribe t="Formuliertitel" e="E-mail label" fnl="Voornaam label" fnd=1 fnr=1 mnl="Tussenvoegsel label" mnd=1 mnr=0 lnl="Achternaam label" lnd=1 lnr=1 sl="Tekst aanmeldknop" hb="HTML-code voor formuliervelden" ha="HTML-code na formuliervelden" mi="Veld niet goed ingevoerd waarschuwing" mif="Formulier niet goed ingevoerd waarschuwing" ms="Succes melding" me="Algemen foutmelding"]

Als je HTML-code in de shortcode wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je de shortcode in de tekst modus van je bericht of pagina plaatst.

Hoe gebruik ik de widget?

• Ga in je WordPress administratie naar Weergave>Widgets en zoek naar de “Inboxify aanmeldformulier” widget
  • Sleep dit naar het onderdeel waar je de widget wilt plaatsen
  • Configureer de widget en sla dit op

Wordt er bij de aanmelding via de plugin ook een bevestigingsmail gestuurd?

Voor de plugin wordt er gebruik gemaakt van de Inboxify API. Aanmeldingen via deze API worden standaard zonder bevestigingsmail aan je lijst toegevoegd.

Uiteraard kun je dit wel instellen en dat raden wij dan ook ten zeerste aan. Je stelt dit in door in Inboxify naar Mijn gegevens>Account>API-gegevens te gaan en bij Bevestigingsmail voor aanmeldingen onder de gewenste bevestigingsmail te selecteren.

Tip! Maak je eigen bevestigingsmail aan via Triggers>Bevestigingen.

Labels vervangen door placeholders

Labels zoals e-mail, voornaam en achternaam worden standaard boven het invoerveld geplaatst. Met een beetje kennis van WordPress en toegang tot je WordPress-bestanden is het mogelijk om de labels te vervangen door zogeheten placeholders. De teksten worden dan niet boven, maar in het invoerveld weergegeven. Lees hieronder hoe je dit voor elkaar krijgt.

1. Download dit bestand. Het bestand bevat een stukje jQuery-code
  2. Ga naar de bestanden van je WordPress website en zoek de map van je thema op. Je vindt de geïnstalleerde thema’s in de map wp-content/themes
  3. Kijk of er een map js aanwezig is. Zo niet, maak deze dan aan. Plaats het gedownloade bestand in deze map
  4. Ga terug naar de map van je thema en download het bestand functions.php. Open het bestand in Kladblok of een andere editor
  5. Plaats je cursor helemaal onderin het bestand, maak een nieuwe regel met Enter en plak hier de volgende code:
  6. add_action('wp_enqueue_scripts', 'labelToPlaceholder');

function labelToPlaceholder() {
    	wp_enqueue_script(
    		'labelToPlaceholder',
    		get_template_directory_uri() . '/js/Script.js',
    		array('jquery')
    	);
    }

7. Upload het bestand in de map van je thema (overschrijf het bestand functions.php)
  8. Bekijk het resultaat op je website. Als het goed is zijn de labels nu vervangen door placeholders!
Let op! Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gemaakte fouten. Maak dus altijd back-ups voordat je veranderingen in de code aanbrengt!