Algemene of rolgebaseerde adressen

In dit artikel

In de meeste nieuwsbriefsystemen is het niet toegestaan om algemene adressen te importeren. Deze adressen worden ook wel rolgebaseerde adressen genoemd en beginnen met bijvoorbeeld info, algemeen of administratie.

Er zijn twee goede redenen te bedenken waarom het gebruik van algemene adressen niet verstandig is. Ten eerste, het adres is toegewezen aan een rol en niet aan een persoon. Hierdoor is het lastig aan te tonen wie er van bijvoorbeeld de afdeling administratie toestemming heeft gegeven voor het ontvangen van je nieuwsbrief. Hierdoor is de kans op klachten een stuk groter dan met een persoonlijk e-mailadres.

Ten tweede, en dit is een hele belangrijke, algemene adressen worden vaak aangeboden via zogeheten listbrokers of verzameld via internetpagina’s. Deze adressen zijn niet van je eigen klanten en aangezien je ook geen toestemming hebt om nieuwsbrieven naar deze adressen te versturen mag je deze adressen niet in Inboxify gebruiken.

Importeren of snel toevoegen

Wij zijn wat flexibeler dan andere systemen, want wij begrijpen heel goed dat klanten vaak een algemeen adres opgeven en ook wij hebben veel klanten die een info-adres gebruiken voor hun registratie.

Om die reden kijken wij bij het importeren of het snel toevoegen van adressen naar de verhouding tussen het aantal algemene en “normale” adressen. Is de verhouding algemene adressen te groot, dan worden de algemene adressen bij het importeren geweigerd en krijg je hier een melding van.

Handmatig aanmaken

Het is geen probleem om algemene adressen handmatig via de contactenlijst toe te voegen. Let er wel op dat dit niet geldt voor de Snel toevoegen-functie.