Resultaten bekijken

Zodra je je nieuwsbrief hebt verstuurd kun je via de statistieken de resultaten van je campagne bekijken.

Je bekijkt de statistieken door bij Campagnes>Overzicht op de knop Statistieken van je campagne te klikken of door naar Campagnes>Statistieken te navigeren en hier je campagne te selecteren.

De resultaten zijn onderverdeeld in twee gedeeltes. In het eerste gedeelte worden de resultaten getotaliseerd weergegeven zodat je in één oogopslag ziet hoeveel contacten je nieuwsbrief geopend hebben, hoeveel adressen onjuist of niet bereikbaar waren, hoe vaak er op de links uit je nieuwsbrief geklikt is en hoeveel contacten zichzelf afgemeld hebben.

In het tweede gedeelte is er “ingezoomd” op de gegevens zodat je ziet welke contacten een bepaalde actie uitgevoerd hebben. In dit gedeelte kun je tevens tags toevoegen aan contacten die je nieuwsbrief geopend hebben of die op een bepaalde link hebben geklikt. Ideaal om je contacten te segmenteren voor een volgende campagne!

Tot slot is er nog de “Live view”-functie. Deze functie geeft de acties van je contacten rechtstreeks in de statistieken weer en wordt continu ververst. Hierdoor zie je live hoe je contacten op je campagne reageren.