Aanmeldformulier

In dit artikel

Met een aanmeldformulier op je website bied je bezoekers de mogelijkheid om zich aan te melden voor je nieuwsbrieven. Aanmeldingen komen direct in je contactenlijst terecht.

Nieuw aanmeldformulier maken

Je maakt een nieuw aanmeldformulier door op de knop Nieuw te klikken. De cursor gaat automatisch naar het veld Naam aanmeldformulier waar je een naam voor je formulier in kunt vullen.

Bij Plaatsen in lijst selecteer je de lijst die je voor het beheer van je contacten gebruikt en bij Tags voeg je tags toe die aan de aanmelding aan het contact gekoppeld worden.

Het aanmeldformulier maakt standaard gebruik van “double opt-in”. Dit betekent dat iemand die zich via je website aanmeldt een e-mail ontvangt met daarin een bevestigingslink. De aanmelding is pas compleet als de ontvanger op de bevestigingslink heeft geklikt.

Bij Bevestigingsmail selecteer je de taal van de bevestigingsmail of je geeft aan dat je je eigen vooraf aangemaakte bevestigingsmail instelt via Triggers>Bevestigingen. Verwelkom je aanmeldingen met één of meerdere autoresponders. Deze maak je aan via Triggers>Autoresponders.

Als alle gegevens ingevuld zijn, klik je op Opslaan en vervolgens op Open formulierontwerper.

Formulierontwerper

Met de formulierontwerper maak je snel een mooi aanmeldformulier. Kies velden die je wilt gebruiken, sleep deze naar je formulier en maak het formulier op in je eigen huisstijl.

Aanmeldformulier op je website plaatsen

Als je formulier klaar is selecteer je bij Embed-code de gewenste methode voor het plaatsen van je formulier. Je kunt het aanmeldformulier op drie verschillende manieren op je website plaatsen:

1. Directe link
  2. iFrame
  3. Zonder opmaak

De manieren worden hieronder kort toegelicht.

De makkelijkste methode is het gebruik van een directe link. Je kopieert de gegenereerde code en plakt deze in de broncode van je website. Er wordt een link gegenereerd die verwijst naar het door jou gegenereerde aanmeldformulier.

iFrame

Als je bij soort “iFrame” selecteert, dan wordt er code gegenereerd dat naar een JavaScript-bestand verwijst. Deze code plak je in de broncode van je website en genereert een iFrame met daarin het aanmeldformulier. Het formulier ziet er exact hetzelfde uit zoals je in de formulierwizard opgemaakt hebt.

Zonder opmaak

Wil je het formulier geheel binnen de stijl van je eigen website laten passen, dan kun je er voor kiezen om embed-code voor het formulier zonder opmaak te gebruiken. Door het plakken van de embed-code wordt het formulier zonder opmaak op je website gegenereerd. Met behulp van CSS kun je het formulier naar wens opmaken. Ter illustratie vind je hieronder een stukje CSS-code om het formulier op te maken:

#Inboxify label {float: left; margin-right: 15px; width: 100px;}
#Inboxify ul { list-style: none; margin: 0; padding: 0; }
#Inboxify li { margin: .2em 0; }

Aanmeldformulier delen

Onder Deel je aanmeldformulier vind je diverse opties om je aanmeldformulier te delen.

Werk je met een content management systeem als WordPress of wil je je link bijvoorbeeld delen via je eigen e-mailprogramma, dan kun je een link invoegen zonder dat je daarvoor de HTML-code nodig hebt. In dat geval kopieer je de link naar je aanmeldformulier vanuit URL van je aanmeldformulier en plak je deze op de gewenste locatie.

Wil je je aanmeldformulier delen via social media, dan klik je hier op één van de social media icoontjes. Je kunt hier kiezen uit Facebook, Twitter, LinkedIn en Google Plus.

Gebruik je andere social media dan de hierboven genoemde? Geen enkel probleem, je kunt de link naar je aanmeldformulier kopiëren via URL van je aanmeldformulier en gebruiken in diverse andere social media.